Komentara: 24
Pregleda: 3323

Potpredsednica SVM-a, Anamarija Viček kandidat za Evropski parlament

19.04.2024. u 13:02h
Izvor: Subotica.com
Potpredsednica Saveza vojvođanskih Mađara, Anamarija Viček (Subotica, 1973) kandidatkinja je na listi FIDES na izborima za Evropski parlament koji će biti održani 9. juna. Podsećamo, pravo glasa imaju svi građani Srbije koji poseduju i državljanstvo Mađarske.
Potpredsednica SVM-a, Anamarija Viček kandidat za Evropski parlament

Kao i raijih godina, glasaće se putem pisma koje će stizati na adrese birača od 20. maja, a građani sa dvojnim državljanstvom svoje pravo mogu iskoristiti do 9. juna. Ovo je treći put da Savez vojvođanskih Mađara ima svog kandidata na listi FIDES-a za Evropski parlament. Prethodna dva puta to je bio Andor Deli, a ovoga puta na listi se našla Anamarija Viček.

Kako napadaju Mađarsku u Evropskom parlamentu, tako napadaju i Srbiju, zato je veoma značajno da jedan autentični predstavnik Srbije sa liste FIDES-a, u prtoeklim godinama je to bio Andor Deli, a u budućnosti Anamarija Viček, može neposredno da odgovara na te napade i da zastupa interese ne samo vojvođanskih Mađara već i Republike Srbije - kazao je dr Balint Pastor, predsednik SVM-a - Anamarija je na 8. mestu na listi FIDES-a, tako da sigurno ulazi u Evropski parlament.

Počelo prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu SVM-a

Antiratna politika, okončanje rata u Ukrajini i rešavanje migrantske krize su pravci ka kojima će Viček delovati u Evropskom parlamentu. Takođe, svoju ulogu vidi i u pružanju podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

- Mađarska će u narednih pola godine predsedavati Evropskim parlamentom i nije tajna da će mađarski poslanici u ovom parlamentu nastojati da se konačno nastavi započeta evrointegracija zemalja Zapadnog Balkana, u prvom redu Srbije. U skladu sa tim, moj zadatak će biti da pomognem R. Srbiji na tom putu - izjavila je Anamarija Viček.

Na jutrošnjoj konferenciji za medije bilo je reči i o predstojećim lokalnim izborima, koji su najavljeni za 2. jun. Kako je istakao Pastor, minimalni cilj stranke kojom rukovodi je da zadrže funkcije predsednika opštine u Bačkoj Topoli, Kanjiži i Senti, odnosno da ostvare što bolji rezultat u drugim opštinama i gradovima u kojima učestvuju na lokalnim izborima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 24
Pregleda: 3323
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

lokalni izbori subotica

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.